Ipari poliészter lemezek

A poliészter lemezek csúcskategóriája

A Polibex ipari profillemezek poliészter gyantából, megnövelt üvegszál-mennyiséggel és nagy teherbírású profilszerkezettel készülnek, hogy a legszigorúbb terhelési előírásoknak is megfeleljenek. A Polibex profillemezek kiváló alternatívát jelentenek a könnyen rozsdásodó fémlemezekkel, a nehéz és törékeny hullámpalákkal szemben, mivel szilárdsági jellemzői hasonlóak, viszont rugalmasabbak és könnyebb súlyúak. Ezek nem csak a statika, hanem az alkalmazási lehetőségek szempontjából is fontos tényezők. A poliészter lemezek magas fokú védelmet nyújtanak az épületeknek: fagy-, szél- és időjárásálló tetőfedő anyagok, ellenállnak az UV sugárzásnak és védik a csarnokot a hirtelen felmelegedéstől.

A lemezek széles méret- és profilválasztékának köszönhetően kiváló megoldás meglévő, régi csarnokok felújítására, javítására, vagy újak építésére.

A poliészter profillemezekkel egyszerű és gazdaságos a kivitelezés, nem igényel komoly szakmai tudást, az anyag megmunkálása során nincs szükség speciális gépekre. A nagy és könnyű táblaméretek ugyanakkor gyors és hatékony munkavégzést tesznek lehetővé. A közvetlen gyártói kapcsolatnak köszönhetően pedig lehetőség van egyedi méretek és színek megrendelésére.

Időtálló

A lemezek hosszantartó, élettel teli színűek, mivel anyagukban színezettek, nem utólagosan festettek. Az évek során nem fog lepattogni, fakulni a színük. Mindemellett a lemezeket a gyártás során speciális Melinex 389-es UV-álló, poliészter filmbevonattal látják el, mely rendkívül ellenállóvá teszi az UV sugárzással szemben. Ezáltal a kezelt lemezek hosszú távon megőrzik szépségüket, valamint segít abban, hogy felületük a külső környezeti hatásokkal szemben ellenállóbb legyen.

Ellenálló, nem korrodálódik

Az üvegszálas poliészter lemezek választása a leginkább alkalmas megoldás olyan speciális rendeltetésű épületek falainak burkolására és tetőfedésére, mint pl. állattartó csarnokok, műtrágya és szerves trágyatárolók. Ennek oka, hogy nem rozsdásodnak, nem korrodálódnak, valamint ellenállóak a klórral, ammóniával, sóval, káliummal és a vegyszerekkel szemben.

Hangtompító hatású

Az üvegszálas poliészter lemezek egyik nagy előnye a fémlemezekkel szemben a hangtompító hatásuk heves esőzésben: az anyag összetételének és vastagságának köszönhetően a hangok jelentős része visszaverődik. Főként mezőgazdasági és állattartó épületek esetében fontos szempont az alacsony zajszint, a bent tartott állatok nyugalmának megőrzése érdekében.

Egyszerűen kombinálható

Minden csarnok tervezése és építése során fontos szempont a természetes fény biztosítása. A termékkínálatban megtalálhatóak a hozzáillő fényáteresztő és bevilágító lemezek is, melyekkel egyszerűen kombinálhatóak. A bevilágító elemek az azonos profilú lemezekhez átlapolással, folytatólagosan hozzáépíthetőek. A fényáteresztő lemezekkel kombinálva egyszerre biztosítanak védelmet és megfelelő mennyiségű fényt a csarnokok számára.

Tulajdonságai

 • Vegyszerekkel, savakkal szemben ellenálló
 • Könnyen megmunkálható
 • Kombinálható fényáteresztő lemezekkel
 • Tartós, élettel teli színű
 • Pillekönnyű
 • Nem korrodálódik, rozsdásodik
 • Egyszerűen beépíthető
 • Tartós, élettel teli színű

Alkalmazási területei

Mezőgazdaság

 • Gazdasági épületek
 • Terménytárolók
 • Gépszínek

Állattenyésztés

 • Istállók
 • Állattartó csarnokok
 • Lovardák

Ipari alkalmazás

 • Raktárak
 • Csarnokok
 • Tárolók

Színválaszték

Ipari poliészter lemezek színei - bordó

Téglavörös

Ipari poliészter lemezek színei - zöld

Svájci zöld

Ipari poliészter lemezek színei - szürke

Metálszürke

Ipari poliészter lemezek színei - színskála

RAL színskála alapján
egyedileg rendelhető

Ipari lemezek profiltáblázata

Profil R153 R177 R627
Súly 3600 g/m2 3600 g/m2 2500 g/m2
Vastagság ~ 2 mm ~ 2 mm ~ 1,6 mm
Tábla szélesség 1,060 m 1,096 m 1,066 m
Tábla hossz max. 8 m max. 8 m max. 8 m
Színek RAL színskála alapján
egyedileg választható
RAL színskála alapján
egyedileg választható
RAL színskála alapján
egyedileg választható
Bevonat Gelcoat Gelcoat Gelcoat
Garancia 15 év jég-garancia 15 év jég-garancia 10 év jég-garancia
Kiskereskedelmi bruttó ár Ár ajánlatkérés alapján Ár ajánlatkérés alapján
Ár ajánlatkérés alapján

Profilrajzok

R153.png
R177_1096.png
R627.png
1. Ipari poliészter lemez közel 5000 m2-en.jpg 2. Színe tökéletesen beleillik a környezetébe.jpg 3. Svájci zöld és sárga lemezek párosítása.jpg 4. Sárga bevilágító sávok a tető teljes hosszában.jpg 5. Ipari falburkolás üvegszálas lemezekkel (2).jpg 6. Ipari falburkolás üvegszálas lemezekkel.jpg 7. Ipari oldalfal burkolat.jpg 8 Stresszmentes állattartás.jpg 9. Esőben nem kopog hangosan, csendesebb mint a fémlemezek.jpg 10. Istállótól a magtárig.jpg 10. Közel 3000 m2-en szerelt téglavörös poliészter lemez.jpg 11. Kiváló tetőfedőanyag állattartó telepek kivitelezéséhez.jpg 12. Téglavörös és sárga üvegszálas profillemezek.jpg 13. Állattartó telepeknél kifejezetten fontos elvárás, hogy a felszabaduló ammóniától ne rozsdásodjon meg a fedőanyag.jpg 14. A építettető cég egy gyorsan és könnyen kivitelezhető megoldást keresett.jpg 15 . A túlzott felmelegedés ellen csak az egyik oldalra terveztek bevilágító ablakokat.jpg 16. Nyugodt, stresszmentes állattartás.jpg 17. A tervezésnél számításba vették a Nap mozgását, a déli oldalt szürke, az északi oldalt opál lemezzel fedték be.jpg 18. A tervezésnél számításba vették a Nap mozgását, a déli oldalt szürke, az északi oldalt opál lemezzel fedték be (2).jpg 19. 5300 m2-en fedett szarvasmarha istálló átadás után.jpg 20. A tulajdonos a a régi, töredezett hulámpalákat cserélte le poliészter hullámlemezekre.jpg 21. Magyar palával megegyező profilméretű üvegszálas lemezek.jpg 22. Egyedileg legyártott fém hatású szín a RAL skála alapján.jpg 25. Extrém ipari megoldás.jpg 26. Extrém ipari megoldások.JPG

Poliészter lemezek katalógus 2018

Profillemezek 2021-as árlistája

Letölthető árlistánkban megtalálja az üvegszálas poliészter lemezek aktuális árait, fotókkal illusztrálva. Az árlistánkban szereplő árak bruttó telephelyi árak, az ÁFA-t tartalmazzák. A Polibex Kft. raktáráruházában történő átvétel esetén érvényesek.

Üvegszál erősítésű poliészter lemezek termékismertető katalógusa

Letölthető prospektusunkban a poliészter lemezeinkről és azok tartozékairól talál bővebb információkat. A kiadványból megtudathatja, hogy hogyan építse be a lemezeket szakszerűen, és milyen tartozékokat alkalmazzon a szereléshez. Ezenfelül megismerheti a lemezeken alkalmazott különböző felületkezelési eljárásokat is.